Концерт на камерно дуо Кировски

Концерт на камерното дуо Кировски, во Хотел Аполонија во Гевгелија, во петок на 06 Мај 2016 год во 19:00 часот.

duo-kirovskiПрограма:

J Brahms – Соната за пијано и виолина

– Allegro appassionato

– Andante un poco adagio

– Allegretto gracioso

– Vivace

З. Глишиќ – Рондо за виола и пијано

*Премиерна изведба

Fazil Say – Соната за пијано и виолина

*Премиерна изведба

– MELANCHOLY- Andante mysterioso

– GROTESQUE-Moderato scherzando

– PERPETUUM MOBILE-Presto

– ANONYM- Andante

– MELANCHOLY-(DA CAPO)-Andante Mysterioso

Frolov / Gershwin – Концертна Фантазија на теми од операта PORGY AND BESS” 

*Премиерна изведба

 

 

There are no comments published yet.

Оставете коментар

For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here