Промоција на „Граници во сонот“ од Илија Карајанов

На 19 октомври во просториите на хотел „Аполонија“ постхумно беше промовирана јубилејната десетта збирка на поезија „Граници во сонот“ од според многумина, најголемиот гевгелиски поет Илија Карајанов. Книгата е во издание на библиотеката „Гоце Делчев“ Гевгелија, поделена е на  4 дела и содржи до сега необјавени песни, за кои на промоцијата беше изјавено дека го […]

CONTINUE READING

Концерт на пијано во изведба на Верица Шотаровска

На 30ти јуни во просториите на хотел Аполонија, присутните уживаа во пијано изведбата на Верица Шотаровска. Таа од најрана возраст е дел од музичката концертна сцена, настапува како солист, дел од камерни состави и пијано соработник на многубројни концерти во државата и надвор од неа. Верица Шотаровска работи како професор по пијано во ДМБУЦ Илија […]

CONTINUE READING
image001

Директорката на Мировниот Корпус во посета на Фондацијата Аполонија

На 19ти Јуни, Директорката во Македонија на Мировниот Корпус, г-ѓа Катрин Кори беше во посета на Гевгелија каде што Фондацијата Аполонија организираше Регионален собир на Мировниот Корпус на кој беа поканети волонтерите и соработниците од Југоисточниот регион на земјава. За време на посетата, Директорот на Фондацијата Аполонија, Ацо Ристовски им го покажа гробот на Американскиот […]

CONTINUE READING
35BD724C5DB795499BF978AE2BEACEAB

Ден на крводарување

Фондацијата Аполонија во соработка со Службата за трансфузиона медицина при ЈЗУ Општа Болница – Гевгелија и со Општинската органзација на Црвениот крст, организираше традиционална деветта по ред, акција за дарување крв. Првиот „Аполонија ден на крводарување“ беше на 19ти Октомври 2010 година.  Крводарувањето се оддржа во просториите на хотел Аполонија на 26.05.2015 (вторник) од 11 […]

CONTINUE READING
Meredith

Нов волонтер од Мировниот Корпус во Аполонина Фондација

Се викам Мередит и сум многу возбудена што ќе бидам волонтерка во Фондација Аполонија во  следните две години. Како волонтерка од Мировниот Корпус,  cо нетрпение очекувам да се инволвирам во проектите на Фондациајта Аполонија. По потекло сум од Колорадо – САД, во близина на планини, скијање, и многу снег! Сакам во природа и да танцувам. […]

CONTINUE READING
1.

Семинар за Европски волонтерски сервис (EВС)

На 8 ноември 2014 г. Волонтерскиот центар на Фондацијата Аполонија, во просториите на хотелот Аполонија, беше домаќин на невладината организација  „Креатив“ од Кавадарци кои го презентираа Европскиот волонтерски сервис, поточно како младите луѓе од Европа можат да постигнат напредок во општеството работејќи со европски организации. Волонтерите кои се вклучени во ЕВС се на воздраст од […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here