Ликовна колонија 2018

Оваа година, од 18 до 28 јуни, по 17 пат, во организација на Фондацијата Аполонија од Гевгелија, се одржа традиционалната Меѓународна ликовна колонија Аполонија 2018, на која учество земаа уметници од Македонија, Европа и САД. Овогодинешниот состав, селектиран од страна на академскиот сликар Драги Хаџи-Николов го сочинуваа уметниците: Ниче Василев, Павле Кузманоски, Трајко Јовановски , […]

CONTINUE READING

Изложба на Ниче Василев и Љупка Галазка-Василев

На 16 ноември, во изложбениот салон на Хотел Аполонија беше отворена изложба на слики на познатите струмички уметници Ниче Василев и Љупка Галазка-Василев. Изложбата ја отвори Драги Хаџи-Николов. Според зборивите на Горјан Горгиев оваа изложба претставува сублимат на двајца квалитетни мајстори кои опстојуваат во негувањето на тишината и спокојот во душата, во кој ритуал го […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here