Јавен повик за експерт за вмрежување

Јавен повик за достава на понуди бр. 03-31 за експерт за вмрежување Фондацијата Аполонија ги поканува сите заинтересирани субјекти – физички или правни лица да учествуваат во тендерска постапка за набавка на: консултантски услуги за експерт за вмрежување. Услугата која ќе треба да ја обезбеди експертот за вмрежување е во рамки на проектот „Промени за […]

CONTINUE READING

Новогодишни донации 2017

Фондацијата Аполонија и оваа година како и претходните неколку години по ред, не ги заборави социјално загрозените категории на лица. Во соработка со Центарот за социјална работа – Гевгелија и фирми донатори им доделивме Божиќни пакети со храна и облека на седум семејства од Гевгелија, едно од с. Миравци, едно од с. Милетково и едно […]

CONTINUE READING

Новогодишен добротворен базар 2017

Седма година по ред Фондацијата Аполонија го организираше Новогодишниот и Божиќен добротворен базар, кој се одржа на 20, 21 и 22 декември во просториите на хотелот „Аполонија“. Оваа година на Новогодишниот базар учество зедоа двете основни училишта од Гевгелија  „Крсте Мисирков” и „Владо Кантарџиев”, Дневниот центар за лица со посебни потреби, Факултетот за туризам „Гоце […]

CONTINUE READING

Работилница за средношколци

На ден 15.9.2017 во хотелот Аполонија се одржа последната од низата еднодневни работилници од Караванот на човекови права. Средношколците од Гевгелија имаа можност да се едуцират и да дискутираат за демократија, средношколски права и одговорности, средношколско здружување и младински активизам. На крајот од настанот тие разменуваа идеи за идни волонтерски проекти кои би направиле некаква […]

CONTINUE READING

Локални младински муабети

На 11 април, во просториите на Фондацијата „Аполонија“ како дел од активностите на „Националниот младински совет на Македонија“ се одржа младински форум под наслов „Локални младински муабети“. Форумот следува по регионалната консултативна средба која се одржа во декември 2016 година. Целта на ваквиот вид на форуми е дискутирање за заклучоците и можните решенија предложени од […]

CONTINUE READING

Eдукативна обука

На осми април ЗЕДМ „Сложувалка“ организира едукативна обука наменета за учениците од основните училишта во Гевгелија. На настанот преку креативни игри и корисни совети беа споделени фактите и знаењата за животната средина и како истата да се заштити. Обуката е дел од проектот „Намалување на отпадната пластика и рециклирање на ПЕТ пластичен отпад од домаќинствата […]

CONTINUE READING

Заеднички активности на Фондацијата „Аполонија“ и ЗЕДМ Сложувалка

Фондацијата „Аполонија“ продолжува да апелира за зачувување на животната средина и да се вклучува во проекти кои се од големо значење за заштита на природата. На покана на ЗЕДМ Сложувалака (Здружение за едукација на деца и млади) ќе се вклучи во проектот „Намалување на отпадната пластика и рециклирање на ПЕТ пластичен отпад од домаќинствата во […]

CONTINUE READING

Заедничко дружење на децата вклучени во проектот „Ден со природата“ и децата сместени во Прифатниот Центар „Винојуг“ Гевгелија

Водејќи се од своите поставени цели, визијата и мисијата, Фондацијата „Аполонија“ продолжува да придонесува за подигање на свеста на своите граѓани и социјалното развивање на заедницата. Така на 25ти февруари, во соработка со Прифатниот центар „Винојуг“ Гевгелија, односно, Невладината организација „Ла страда“, Фондацијата по втор пат организираше заедничко дружење на децата сместени во центарот  и […]

CONTINUE READING

Фондацијата „Аполонија“ како дел од проектот „Помогни и ти“

ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА на покана од Регионалниот центар за одржлив развој од Гевгелија, продолжува да биде дел од проектот „Помогни и ти“ наменет за помош и поддршка на мигрантите. Проектот е грант од Програмата „Цивика Мобилитас“ финансирана од Швајцарската Агенција за развој и соработка, a го спроведува Регионалниот центар за одржлив развој Гевгелија (Центар за поддршка […]

CONTINUE READING

Активности на Фондацијата „Аполонија“

  На 6 февруари, на електронскиот медиум „А1он“ свој простор имаше и Фондацијата „Аполонија“ и директорот Ацо Ристовски. Г-ин Ристовски во своето излагање , говореше за тековните активности на Фондацијата, идните проекти и поставените цели. Целото интервју можете да го прочитате на:  http://a1on.mk/archives/700309

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here