Промоција на стихозбирката ,,In Nomine” од Стeфан Марковски

На 17 Март во организација на ЈОУ Библиотека „Гоце Делчев“, во просториите на хотелот „Аполонија“ се одржа промоција на најновата, трета по ред збирка на поетот, писател и филозоф Стефан Марковски. „In Nomine“ содржи 41 песна и е дел од едицијата „Ѓерѓеф“ на издавачката куќа „Македонска реч“ од Скопје. Промотор и рецензент на книгата беше […]

CONTINUE READING

Метрички карван: Гевгелија – Велес

Во организација на Градската библиотека „Гоце Делчев“ Гевгелија, а во просториите на хотелот „Аполонија“, на 23ти Декември се одржа поетско читање со наслов  “Метрички карван: Гевгелија – Велес”. Манифестацијата ја отвори директорот на библиотеката г-ин Дамјан Ѓуров. Во своето излагање пред публиката меѓу другото и посочи: „Оваа година гевгелиските поети застанаа рамо до рамо со […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here