Остен биенале на наградени автори

Во хотелот „Аполонија“  од 28 август до 7 септември се одржа главната активност на Остен – Биенале на наградени автори 2017, програма за престој на уметници „Златен остен“, во која учествуваа 14 уметници од 8 земји во светот. На 7 септември на летната тераса на хотел Аполонија се одржа завршна изложба со доделување на наградите. […]

CONTINUE READING

Ликовна колонија „Аполонија“

Во организација на Фондацијата „Аполонија“, оваа година по 16 пат, од 12 до 22 јуни, се одржа Меѓународната ликовна колонија „Аполонија“. Во фокусот на изложбата беше селото Ума кое со своите пејзажи послужи како инспирација на уметниците на овогодинешната колонија. Сликарската дружина оваа година беше составена од млади и надоаѓачки уметници од Македонија (Маја Димитрова, […]

CONTINUE READING

Ване Костуранов

Фондацијата Аполонија оваа година ја организираше Петнаесеттата по ред Ликовна колонија „Аполонија 2016“, со што продолжува остварувањето на една од мисиите за унапредување на културата и уметноста на овие простори. Со отстапениот простор за работа, но и добро осмисленото и уште подобро реализирано дружење, уметниците имаа добар потенцијал за творење. На колонијата беа вклучени 8 […]

CONTINUE READING

Никола Бутров

Фондацијата Аполонија оваа година ја организираше Петнаесеттата по ред Ликовна колонија „Аполонија 2016“, со што продолжува остварувањето на една од мисиите за унапредување на културата и уметноста на овие простори. Со отстапениот простор за работа, но и добро осмисленото и уште подобро реализирано дружење, уметниците имаа добар потенцијал за творење. На колонијата беа вклучени 8 […]

CONTINUE READING

Ниче Василев

Фондацијата Аполонија оваа година ја организираше Петнаесеттата по ред Ликовна колонија „Аполонија 2016“, со што продолжува остварувањето на една од своите мисии за унапредување на културата и уметноста на овие простори. Со отстапениот простор за работа, но и добро осмисленото и уште подобро реализирано дружење, уметниците имаа добар потенцијал за творење. На колонијата беа вклучени […]

CONTINUE READING

Рајко Каришиќ – фотограф

Фондацијата Аполонија оваа година ја организираше Петнаесеттата по ред Ликовна колонија „Аполонија 2016“, со што продолжува остварувањето на една од своите мисии за унапредување на културата и уметноста на овие простори. Со отстапениот простор за работа, но и добро осмисленото и уште подобро реализираното дружење, уметниците имаа добар потенцијал за творење. На колонијата беа вклучени […]

CONTINUE READING

Петар Попчев – Насловите на приказните се измислени, но приказните се вистински

Фондацијата Аполонија оваа година ја организираше Петнаесеттата по ред Ликовна колонија „Аполонија 2016“, со што продолжува остварувањето на една од своите мисии за унапредување на културата и уметноста на овие простори. Со отстапениот простор за работа, но и добро осмисленото и уште подобро реализираното дружење, уметниците имаа добар потенцијал за творење. На колонијата беа вклучени […]

CONTINUE READING

Петар Попчев – Насловите на приказните се измислени, но приказните се вистински

Фондацијата Аполонија оваа година ја организираше Петнаесеттата по ред Ликовна колонија „Аполонија 2016“, со што продолжува остварувањето на една од своите мисии за унапредување на културата и уметноста на овие простори. Со отстапениот простор за работа, но и добро осмисленото и уште подобро реализираното дружење, уметниците имаа добар потенцијал за творење. На колонијата беа вклучени […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here