Новогодишен добротворен базар 2017

Седма година по ред Фондацијата Аполонија го организираше Новогодишниот и Божиќен добротворен базар, кој се одржа на 20, 21 и 22 декември во просториите на хотелот „Аполонија“. Оваа година на Новогодишниот базар учество зедоа двете основни училишта од Гевгелија  „Крсте Мисирков” и „Владо Кантарџиев”, Дневниот центар за лица со посебни потреби, Факултетот за туризам „Гоце […]

CONTINUE READING

„Ден со природа“ во јули 2017

Месецот јули го започнавме со посета на реката Вардар каде зборувавме за факторите кои придонесуваат за загаденоста на нашата најголема река, како загадувањето влијае врз живиот свет во водата  и на нас луѓето и што ние како единки можеме да направиме за да го намалиме загадувањето на водата. Следниот викенд се упативме кон Конска река […]

CONTINUE READING

„Ден со природата“ во месец јуни

Месецот јуни го започнавме со изведување на експеримент кој ни помогна полесно да го научиме кружењето на водата, односно за постојаната размена на водата помеѓу атмосферата, водените површини, надземните и подземните води и растенијата.  Следен експеримент беше изведување на вулкан со чија помош децата се запознаа со начинот на кој што функционираат топлите извори со […]

CONTINUE READING

Заедничко дружење на децата вклучени во проектот „Ден со природата“ и децата сместени во Прифатниот Центар „Винојуг“ Гевгелија

Водејќи се од своите поставени цели, визијата и мисијата, Фондацијата „Аполонија“ продолжува да придонесува за подигање на свеста на своите граѓани и социјалното развивање на заедницата. Така на 25ти февруари, во соработка со Прифатниот центар „Винојуг“ Гевгелија, односно, Невладината организација „Ла страда“, Фондацијата по втор пат организираше заедничко дружење на децата сместени во центарот  и […]

CONTINUE READING

Активности на Фондацијата „Аполонија“

  На 6 февруари, на електронскиот медиум „А1он“ свој простор имаше и Фондацијата „Аполонија“ и директорот Ацо Ристовски. Г-ин Ристовски во своето излагање , говореше за тековните активности на Фондацијата, идните проекти и поставените цели. Целото интервју можете да го прочитате на:  http://a1on.mk/archives/700309

CONTINUE READING

Промоција на Центар за лица со посебни потреби во Гевгелија Проект- HUBilities финансиран од Реновабис и Каритас Италија

По 6 месечни напорни подготовки, на 15ти февруари, Католичката црква, Македонски Каритас, Националната Алијанса на лица со посебни потреби и Фондацијата Аполонија го промовираа Центарот за лица со посебни потреби во Гевгелија. Проектот „HUBilities“ е финансиран од Реновабис и Каритас Италија. Промоцијата започна со Свечена миса и осветување на центарот. На присутните им се обратија, […]

CONTINUE READING

Активности од проектот „Ден со природата“

Продолжуваат тековните активности за време на викендите од проектот „Ден со природата“. Овој месец децата вклучени во овој проект, со помош на експерименти увидоа како настануваат дождот, снегот и лавината, колку е издржлива хартијата, но и кои се хранливи состојки ги содржи млекото.

CONTINUE READING

Фондацијата „Аполонија“ како дел од акцијата „Едно капаче – една надеж“

Пред нас е уште една хуманитарна акција! Фондацијата „Аполонија“ се приклучува кон хуманитарно еколошката акција „Едно капаче – една надеж“!  “Едно капаче – една надеж” е хуманитарно еколошка акција чија главна и единствена цел е да се собираат што е можно повеќе пластични капачиња. Капачињата се испраќаат во Турција каде се рециклираат и за количина […]

CONTINUE READING

Фондацијата „Аполонија“ на Телевизија Телма

На покана на уредниците на утринската програма на Телевизија Телма, на  20ти јануари, гостуваа директорот на Фондацијата „Аполонија“ г-ин Ацо Ристовски, дефектологот г-ца Елисавета Вржалева и г-ѓа Силвана Илкова, родител на дете со посебни потреби. Г-ин Ристовски во своето излагање , говореше за тековните активности на Фондацијата, идните проекти и поставените цели. Г-ицата Вржалева појасни […]

CONTINUE READING

Новогодишен Добротворен базар 2016

Како и во изминативе неколку години, така и оваа, Фондацијата Аполонија организираше Новогодишен Добротворен  базар во просториите на хотелот Аплонија на 21, 22 и 23 Декември. Годинава за прв пат на базарот учествуваа двете Основни училишта од Гевгелија „Крсте Мисирков“ и „Владо Кантарџиев“; Дневниот центар за лица со посебни потреби и Националната алијанса за лица […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here