Јавен повик за експерт за вмрежување

Јавен повик за достава на понуди бр. 03-31 за експерт за вмрежување Фондацијата Аполонија ги поканува сите заинтересирани субјекти – физички или правни лица да учествуваат во тендерска постапка за набавка на: консултантски услуги за експерт за вмрежување. Услугата која ќе треба да ја обезбеди експертот за вмрежување е во рамки на проектот „Промени за […]

CONTINUE READING

„Ден со природата“ во октомври

Првиот викенд од октомври бевме на Негорски Бањи. Овој викенд беше посветен на игри и забава. Насмевката не исчезнуваше од детските лица. Следна наша активност беше пешачење до ридот над селото Мрзенци, таму ги набљудувавме промените кои ги носи есента, зошто се случува тоа и што сè имаме во есен. Во оваа наша активност беа […]

CONTINUE READING

Аполонија Ден на крводарување

Фондацијата Аполонија во соработка со Службата за трансфузиона медицина при ЈЗУ Општа болница Гевгелија и со Општинската организација на Црвениот крст, во просториите на хотелот Аполонија, на 18 октомври го организираа шеснаесетиот Аполонија Ден на крводарување. Оваа хумана акција Фондацијата ја организира два пати во годината, започнувајќи од  2010 година. Според организаторите, вклучувањето на Фондацијата […]

CONTINUE READING

„Ден со природата“ во септември

Во есен имаме полна кошничка  плодови. Гевгелија може да се пофали со големиот број на плодови  кои се карактеристични  и успеваат во овој  регион. Направивме мала прошетка во градот и во околните дворови можевме да забележиме разновидни овошја кои зреат, јапонски јаболка, грозјe, киви, смокви, калинки. Сите тие треба да ги јадеме бидејќи се полни […]

CONTINUE READING

„Ден со природата“ во август

Почетокот на месец август, период од годината кој изобилува со плодови, децата од проектот „Ден со природата“ го искористија за посета на с. Ново Конско. Оваа околина е полна со диви плодови, па децата имаа прилика да ги вкусат и одблиску да се запознаат со нивните  карактеристики. Вториот викенд бевме во с. Богородица, тоа е […]

CONTINUE READING

Изложба на Касиопеја Наумовска

На 30 август во просториите на хотелот Аполонија беше одржана изложба на Касиопеја Наумовска. Уметницата на својата втора самостојна изложба се претстави со 15 дела од своето богато творештво. За делата и творештвото на авторот говореше Васко Шутаров.  

CONTINUE READING

Работилница против злоупотреба на супстанции

На 10 август 2018 година, Фондацијата Аполонија организираше работилница и дискусија за злоупотреба на супстанции во општеството и како да се справиме со овој проблем. Оваа сесија ја водеше Крис Лавинг, волонтер од Американскиот Мировен корпус. Крис, кој работи во Скопје и е лиценциран советник за дрога и алкохол во САД има искуство со помагање […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here