„Ден со природата“ во јули

На почетокот на јули ја имавме честа и привилегијата да бидеме  првите посетители на новиот Едукативен центар во с. Негрево, Пехчево. Гостопримливите домаќини ни раскажаа и сликовито ни објаснија за растителниот и животинскиот свет кои се наоѓа по течението на реката Брегалница. Потоа заедно ја испешачивме патеката на Петко, која е долга 2 км. и […]

CONTINUE READING

Работилница за бизнис, лидерство и менаџмент

На 26 и 27 јули 2018 година во хотелот Аполонија, се одржа работилница за бизнис, лидерство и менаџмент на која присустуваа менаџери на фирми од Гевгелија и вработени во администрацијата на општина Гевгелија. Работилницата беше дизајнирана да му помогне на секој кој има желба да успее во бизнисот, или да стане одличен лидер и менаџер. […]

CONTINUE READING

Обука за Smart табла

Во текот на месец јули, во хотелот Аполонија се одржа обука за работа со Smart табла, наменета за вработените во Фондацијата Аполонија и кадарот од IT секторот на хотелот Аполонија. Предавач на обуката беше Тамера Меклауд, волонтерка од Американскиот мировен корпус, која моментално живее и волонтира во Кочани. На 19 јули го реализиравме првиот ден […]

CONTINUE READING

Средба на волонтерите од Мировниот корпус во Гевгелија

Волонтерите на Американскиот Мировен Корпус што служат во југоисточна Македонија и нивните локални партнери се собраа да ги одбележат и споделат сопствените достигнувања. Споделување искуства, вмрежување и давање важност на волонтерската работа се дел  од овој настан, кој секоја година вклучува и посета на дворот на црквата св. Спас и на гробот на американски лекар и волонтер на Црвениот Крст д-р Џејмс Ф. […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here