„Ден со природата“ во јануари, февруари и март

Јануари Во месец  јануари проектот „Ден со природата“ го реализиравме зборувајќи за  снег, кружното движење на водата и магла. Учевме  како и кога настанува снегот и правевме експерименти со снег. Децата беа водушевени и му се восхитуваа на вештачкиот снег. Ја продолживме оваа тема зборувајќи за маглата која беше присутна во многу јануарски утра, па […]

CONTINUE READING

Промени за одржливост

Формирана мрежа за финансиска одржливост на граѓанските организации (ГО), изработена анализа на Законот за сметководство на непрофитните организации, спроведена обука за финансиско управување, одржливост, транспарентност и отчетност на ГО се само дел од резултатите на проектот „Промени за одржливост“ кој повеќе од една година го спроведуваат здружението Конект во партнерство со Фондацијата Аполонија и Центарот […]

CONTINUE READING

Концерт на проф. Славица Петровска-Галиќ

На 21 март во концертната просторија на хотел Аполонија, граѓаните на Гевгелија имаа можност да присуствуваат на концерт на проф. Славица Петровска-Галиќ и нејзините студенти при Факултетот за музичка уметност во Скопје. Вечерта  професорката Петровска-Галиќ и студентите Фросина Марковска, Ивона Начевска, Ана Михајлова, Маријан Толевски, Влатко Груевски, Слободанка Танева придружени од Стојанчо Василевиќ-Баковски на пијано […]

CONTINUE READING

Новогодишни донации 2017

Фондацијата Аполонија и оваа година како и претходните неколку години по ред, не ги заборави социјално загрозените категории на лица. Во соработка со Центарот за социјална работа – Гевгелија и фирми донатори им доделивме Божиќни пакети со храна и облека на седум семејства од Гевгелија, едно од с. Миравци, едно од с. Милетково и едно […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here