„Ден со природа“ во месец септември

Септември ни беше посветен на рециклирање и на еколошки акции.  Го посетивме  Близнак-ком каде љубезниот персонал ни објасни што се рециклираат, како го сортираат отпадот и која е постапката на рециклирање на пластика и хартија. Децата со себе носеа искористени пластични шишиња и капачиња за рециклирање во Близнак-ком со цел да го намалиме отпадот околу […]

CONTINUE READING

Изложба – Тања Трајкова

На 22 септември во галерискиот простор на Хотел Аполонија беше одржана втората по ред изложба на Тања Трајкова, насловена Дивиот шепот на жената.

CONTINUE READING

Работилница за средношколци

На ден 15.9.2017 во хотелот Аполонија се одржа последната од низата еднодневни работилници од Караванот на човекови права. Средношколците од Гевгелија имаа можност да се едуцират и да дискутираат за демократија, средношколски права и одговорности, средношколско здружување и младински активизам. На крајот од настанот тие разменуваа идеи за идни волонтерски проекти кои би направиле некаква […]

CONTINUE READING

Концерт на Александра Коцевска и Глигор Гелебешев

На 19 септември во концертната салата на Хотел Аполонија се одржа концерт на Александра Коцевска – мецосопран и Глигор Гелебешев – пијано. На повторната средба со гевгелиската публика, дуото изведе дела од Шопен, Стојков, Рахмањинов и Чајковски.

CONTINUE READING

Остен биенале на наградени автори

Во хотелот „Аполонија“  од 28 август до 7 септември се одржа главната активност на Остен – Биенале на наградени автори 2017, програма за престој на уметници „Златен остен“, во која учествуваа 14 уметници од 8 земји во светот. На 7 септември на летната тераса на хотел Аполонија се одржа завршна изложба со доделување на наградите. […]

CONTINUE READING

Изложба на фотографии – Рајко Р. Каришич

На 5 септември во организација на библиотеката Гоце Делчев, во галеријата на Народниот театар во Гевгелија беше отоврена самостојна изложба на фотографии од  Рајко Р. Каришич. На изложбатата говореа Драги Аџи-Николов и Дамјан Ѓуров. Во галериските простории беа изложени дела од 4 циклуси. Рајко Р. Каришич е чест гостин и учесник на ликовната колонија „Аполонија“. […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here