Промоција на стихозбирката ,,In Nomine” од Стeфан Марковски

На 17 Март во организација на ЈОУ Библиотека „Гоце Делчев“, во просториите на хотелот „Аполонија“ се одржа промоција на најновата, трета по ред збирка на поетот, писател и филозоф Стефан Марковски. „In Nomine“ содржи 41 песна и е дел од едицијата „Ѓерѓеф“ на издавачката куќа „Македонска реч“ од Скопје. Промотор и рецензент на книгата беше […]

CONTINUE READING

Ване Костуранов

Фондацијата Аполонија оваа година ја организираше Петнаесеттата по ред Ликовна колонија „Аполонија 2016“, со што продолжува остварувањето на една од мисиите за унапредување на културата и уметноста на овие простори. Со отстапениот простор за работа, но и добро осмисленото и уште подобро реализирано дружење, уметниците имаа добар потенцијал за творење. На колонијата беа вклучени 8 […]

CONTINUE READING

Учениците од Музичкото училиште „Васо Карајанов“ им го честитаа празникот на жените со концерт

    Учениците од Основното музичко училиште „Васо Карајанов“ под менторство на проф. Љубица Улишева на 8ми март, во просториите на хотелот  „Аполонија“ одржаа Концерт на класична музика. Со овој концерт учениците симболично им го честитаа празикот на сите жени – 8ми март.

CONTINUE READING

„Ден со природата“ во месец март

Топлите денови од март одеа во прилог на сите активности предвидени за овој месец. Децата вклучени во проектот „Ден со природата“ им посакаа добредојде на штрковите. Штрковите ги посетивме во с. Богородица  каде што ги поздравивме на нивниот јазик. Научивме зошто и каде штрковите заминуваат, зошто се враќаат, со што се хранат и како преживуваат. […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here