Концерт – обоа и пијано

Како продолжување на  „Музичките моменти 2016“ (концерти класична музика), а на задоволство на гевгелиската публика, на 27ми Декември во просториите на хотелот „Аполонија“, гостувааа проф. Гордана Јосифова Неделковска (обоа) и проф. Елена Атанасовска – Ивановска (пијано).  На програмата беа дела од В. А. Моцарт, В. Пистон, Н. Римски – Корсаков, С. Вероуст, Ч. Колин… Проф. […]

CONTINUE READING

Метрички карван: Гевгелија – Велес

Во организација на Градската библиотека „Гоце Делчев“ Гевгелија, а во просториите на хотелот „Аполонија“, на 23ти Декември се одржа поетско читање со наслов  “Метрички карван: Гевгелија – Велес”. Манифестацијата ја отвори директорот на библиотеката г-ин Дамјан Ѓуров. Во своето излагање пред публиката меѓу другото и посочи: „Оваа година гевгелиските поети застанаа рамо до рамо со […]

CONTINUE READING

Новогодишен Добротворен базар 2016

Како и во изминативе неколку години, така и оваа, Фондацијата Аполонија организираше Новогодишен Добротворен  базар во просториите на хотелот Аплонија на 21, 22 и 23 Декември. Годинава за прв пат на базарот учествуваа двете Основни училишта од Гевгелија „Крсте Мисирков“ и „Владо Кантарџиев“; Дневниот центар за лица со посебни потреби и Националната алијанса за лица […]

CONTINUE READING

Сенки – Драгица Ристеска Димитровска

На 10ти Декември во просториите на хотелот Аполонија, а во организација на Фондацијата „Аполонија“ беше отворена самостојната изложба на Драгица Ристеска Димитровска под наслов „Сенки“. „Сенки” е само еден циклус од „Остатоци, фрагменти, сенки…”, изложба која авторката ја постави во НЛБ Галеријата во мај 2016 година, но сега надополнета со нови неизложувани дела. Г-ѓа Ристеска Димитровска […]

CONTINUE READING

Заедничко дружење на децата вклучени во проектот „Ден со природата“ и децата сместени во Прифатниот Центар „Винојуг“ Гевгелија

Водејќи се од своите поставени цели, визијата и мисијата, Фондацијата „Аполонија“ продолжува да придонесува за подигање на свеста на своите граѓани и социјалното развивање на заедницата. Така на 9ти Декември 2016 година, во соработка со Прифатниот центар „Винојуг“ Гевгелија, односно, Невладината организација „Ластрада“, Фондацијата организираше заедничко дружење на децата сместени во центарот  и децата вклучени […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here