Промоција на книгата „Партизанката Васка Дуганова – Македонка“

Градска библиотека “Гоце Делчев”-Гевгелија по повод oпштинскиот празник 7 ноември  организираше промоција на книгата „Партизанката Васка Дуганова – Македонка“. На промоцијата, покрај излагањето на авторот Ристо Стамков и промоторот Жаклина Атанасова, имаше и изведба на партизански песни од страна на хорот на УЦ „Јосиф Јосифовски“. Ристо Стамков е роден во Стојаково, 1939 година. Завршил високо […]

CONTINUE READING

Ноемвриски активности од проектот „Ден со природата“

Со приближувањето на Новогодишните и Божиќните празници, децата вклучени во проектот „Ден со природата“ својата креативност ја изразуваат преку изработка на разни украси од глина, хартија и рециклирани материјали. Магнeтите, честитките и украсите ќе бидат дел од Традиционалниот Новогодишен базар и ќе се продаваат по симболични цени, а собраните средства ќе бидат наменети за децата […]

CONTINUE READING

Рајко Каришиќ – фотограф

Фондацијата Аполонија оваа година ја организираше Петнаесеттата по ред Ликовна колонија „Аполонија 2016“, со што продолжува остварувањето на една од своите мисии за унапредување на културата и уметноста на овие простори. Со отстапениот простор за работа, но и добро осмисленото и уште подобро реализираното дружење, уметниците имаа добар потенцијал за творење. На колонијата беа вклучени […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here