Обука за вештини за активно и ефективно застапување на правата на лицата со посебни потреби од страна на родители

На 13ти Јули во просториите на хотел Аполонија, се оддржа обука за „Вештини за активно и ефективно застапување на правата на лицата со посебни потреби од страна на родители“. Обука беше целосно креирана од страна на Ресурсниот центар на родители на деца со посебни потреби од Скопје, а потпомогната од Фондацијата „Аполонија“ и Националната алијанса […]

CONTINUE READING

Петар Попчев – Насловите на приказните се измислени, но приказните се вистински

Фондацијата Аполонија оваа година ја организираше Петнаесеттата по ред Ликовна колонија „Аполонија 2016“, со што продолжува остварувањето на една од своите мисии за унапредување на културата и уметноста на овие простори. Со отстапениот простор за работа, но и добро осмисленото и уште подобро реализираното дружење, уметниците имаа добар потенцијал за творење. На колонијата беа вклучени […]

CONTINUE READING

Nature day activities in July

The children involved with the “Nature Day” visited Conti Hidroplast, a factory that makes  plastic pipes and products out of recycled material.  There we learned about recycling, waste reduction and the high tech production of plastic pipes.  In other sessions, the Nature Day children learned about global warming, its affects on the earth and what […]

CONTINUE READING

Активности во природа во јули

Децата вклучени во проектот „Ден со природата“ беа во посета на фабриката за пластични цевки Конти хидропласт, учеа за рециклирање, редуцирање, повторна употреба, за глобално затоплување како и за вуклани и ерозија. Кон средината на месецот, Фондацијата им организираше еднодневно капење во чистите води на Конска Река.

CONTINUE READING

Едукација за правилно користење на камера, создавање квалитетни слики и видеа

Фондацијата „Аполонија“ уште од самото свое формирање помага при стекнување на нови знаења и вештини. Така на 4,5 и 6 јули во Гевгелија гостуваше Еми Стујарт, волонтер на Американскиот Мировен корпус во Македонија, стручно лице за видео технологија и правилна употреба на камера. Г-ца Стујарт за заинтересираните граѓани им презентиаше методи и техники за користење […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here