Семинар на тема „Ран детски развој и детекција“

Фондацијата „Аполонија“ има посебна програма посветена на лицата со посебни потреби. “Дејвид ВанДерВеге  – Програма за социјализација на децата со посебни потреби”,  работи со децата со посебни потреби, користејќи неколку технички методи, како што се сензорна интеграција и арт терапија, како и на вклучувањето на децата со посебни потреби заедно со децата со типичен развој, […]

CONTINUE READING

Ликовна колонија 2016

Зборувајќи за културата и придонесот на „Фондацијата Аполонија“ во истата, првата работа е помислата на Ликовната колонија. Фондацијата останува верна на традицијата па  оваа година по 15ти ќе биде домаќин на истата од 13 до 23 јуни 2016 година, а ќе учестуваат реномирани уметници од различни генерации и возрасти, но слични по духовната мотивација: да […]

CONTINUE READING

Oтварање на изложбата „Траги од ехо и цибрина“

Хотелот „Аполонија“ на 13ти Мај беше домаќин на отварањето на изложбата „Траги од ехо и цибрина“ на уметникот Костадин Танчев Динка, која за заинтересираните граѓани беше отворена до 18ти Мај. Изложбата се состоеше од 16 дела и беше од продажен карактер. Костадин Танчев Динка е роден 1940 година во Валандово. Дипломирал на Академијата за применети […]

CONTINUE READING

Активности на проектот „Ден со природата“ во мај

Топлите денови од мај одеа во прилог на сите активности предвидени за овој месец. Започнавме со терариумот. Научивме што е терариум и како сами да го изградиме. Продолживме со посета на хидрометеролошката станица каде вработените стрпливо одговараа на сите прашања на љубопитните дечкиња. Хелиометарот и базените за мерење на количеството наврнат дожд, беа само дел […]

CONTINUE READING

Концерт на камерно дуо Кировски

На 6ти мај во просториите на хотелот „Аполонија“ гостуваше камерното дуото Кировски. Љубиша Кировски виолина /виола и Маја Шутевска – Кировска пијано, е формирано 1993 година. Од основањето до денес, дуото има реализирано бројни настапи во Македонија и во светот. Репертоарот на дуото опфаќа дела од барокот до музиката на XX век со над 50 […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here