Tуристичко-гастрономска изложба на алтернативни форми за развој на туризмот

Осмата по ред традиционална „Tуристичко-гастрономска изложба на алтернативни форми за развој на туризмот“, организирана од страна на студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика – Гевгелија, се одржа на 26 април 2016 г. во хотел „Аполонија“ во Гевгелија. На изложбата беа претставени традиционалните обичаи, традиционална храна, традиционални песни и ора, а преку значајните стари […]

CONTINUE READING

Изложба на копаничарски дела

  Здружението “Стари занаети” од Неготино постави продажна изложба на копаничарски дела во просториите на хотел „Аполонија“ на 22 Април. Делата ќе бидат изложени до 10 Мај и слободно можат да се разгледаат. Копаничарството е еден од најдлабоките корени на Македонското опстојување на овие простори. Тоа е вековна традиционална уметност која се јавува во XIV […]

CONTINUE READING

Активности од проектот „Ден со природата“ во април

Во април децата вклучени во проектот „Ден со природата“, им посакаа добредојде на штрковите, изработуваа хартија, a го одбележаа и денот на планетата Земја. Штрковите ги посетивме во Богородица, а хартијата ја изработувавме заедно со корисниците и вработените во Дневниот центар во Гевгелија. Традиционално веќе неколку години по ред, Денот на планетата Земја го одбележуваме […]

CONTINUE READING

Велигденска продажба

Од 23 до 25 Април, од 16 до 19 часот во склоп на Маркетот S 53, Фондацијата „Аполонија“ имаше свој штанд со Велигденски украси изработени од децата вклучени во проектот „Ден со природата“. Од 26 Април штандот беше преместен во просториите на Фондацијата „Аполонија“. Средствата собрани од продажба ќе се искористат за програмата „Дејвид ВанДерВег […]

CONTINUE READING

Средба со родителите на децата кои се дел од проектот „Ден со природата“

Сакајќи повратна информација и размена на искуства за работата на проектот „Ден со природата“ како и надградување и проширување, вработените и волонтерите во Фондацијата „Аполонија“ организираа средба со родителите на децата вклулени во проектот „Ден со природата“. На средбата беше прикажано видео од активностите и беше одлучено истото да се користи за реклама и можност […]

CONTINUE READING

Крводарување

  ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА во соработка со Црвениот крст од Гевгелија и Службата за трансфузиона медицина при ЈЗУ Општа Болница – Гевгелија, по 11ти пат организираа акција во крводарување. Крводарувањето се одвиваше во просториите на хотел Аполонија на 22 Април од 11 до 17 часот. Останувајќи верни на хуманоста, а благодарение на граѓаните, се собраа 34 […]

CONTINUE READING

Мартовски активности од проектот „Ден со природата“

Прекрасното топло време во март, најмногу им одеше во прилог на децата вклучени во проектот „Ден со природата“, а најинтересна од сите активности овој месец им беше садењето цвеќиња.  Секое од децата си посади по две цвеќиња пред просториите на Фондацијата „Аполонија“, за кои отсега самото ќе се грижи, ќе ги наводнува, ќе ги забележува […]

CONTINUE READING

Промоција на книгата “Круг полу Круг”

ЈОУ Библиотека “Гоце Делчев” во соработка со Фондацијата „Аполонија“  организираа промоција на книгата “Круг полу Круг” од младиот македонски автор Игор Крајчев. Промоцијата  се оддржа во просториите на хотелот „Аполонија“ на 24 март во 18:00 часот. Промотор на книгата беше проф. д-р Златко Жоглев, а за музичката поддршка се погрижија Иле  Атанасов и Боби Ѓошиќ.

CONTINUE READING

Концерт на пијано дуо Мимоза Ќека и Маја Божиновска

На 25 Мај во просториите на хотелот „Аполонија“ љубителите на класичната музика имаа можност да уживаат во прекрасните звуци на пијаното, интерпретирани од Маја Божиновска и Мимоза Ќека. На програмата на Концертот на дуо пијано беа дела на Франц Шуберт и Сергеј Рахмањинов. Маја Божиновска и Мимоза Ќека во текот на своето образование биле учеснички […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here