Новогодишни донации 2016

Традиционално, веќе неколку години, Фондацијата Аполонија во соработка со Центарот за социјални работи Гевгелија и фирми донатори, им доделува Божиќни пакети со храна и облека на социјално загрозени семејства. Оваа година посетивме десет семејства, шест  од  семејства се од Гевгелија, три од с. Миравци и едно од с. Богородица.  Со нашата посета изнудивме насмевка на […]

CONTINUE READING

Соба за индивидуален дефектолошки третман

На иницијатива на Националната алијанса за лица со посебни потреби, а во соработка со ФОНДАЦИЈА АПОЛОНИЈА, Детската градинка „Цветови“ и Општина Гевгелија се отвори соба за индивидуален дефектолошки третман. Опремувањето на собата, санирањето и поголемиот дел од финансирање на стручно лице дефектолог, во времетраење од една година се обезбедија од проектот „Дејвид ВанДерВег – социјализација […]

CONTINUE READING

Ден со природата активности во месец јануари

Активностите од проектот „Ден со природата“ во месец јануари беа посветени на водата. Децата со помош на експерименти, ги увидоа својствата на вода и нејзиното движење во бесконечен круг. По повод Божиќните празници со помош на волонтерката на Американскиот мировен корпус на мисија во Богданци, Одри Ворхис, имавме подготвено изненадување: децата танцуваа по музика од […]

CONTINUE READING

Рачно правење на хартија во Дневниот центар за лица со посебни потреби во Гевгелија

Дневниот центар од Гевгелија во соработка со ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА, изготви проект за рачно правење на хартија. Проектот е финансиран со помош на грант добиен од УСАИД, а со него раководи волонтерот на Американскиот Мировен корпус во Гевгелија – Кети Гавит. Корисниците на Дневниот центар активно се вклучени и уживаат во својот ангажман, кој секако има […]

CONTINUE READING

ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА како дел од проектот „Помогни и ти“

ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА на покана на Регионалниот центар за одржлив развој од Гевгелија, е дел од проектот „Помогни и ти“ наменет за помош и поддршка на мигрантите. Проектот е грант од Програмата „Цивика Мобилитас“ финансирана од Швајцарска Агенција за развој и соработка, a го спроведува Регионален центар за одржлив развој Гевгелија (Центар за поддршка на НВО). […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here