Ден со природата активности

Децата вклучени во проектот „Ден со природата“ и во изминатиов период имаа активности кои го побудија интересот за грижата за животната средина. ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА два пати годишно спроведува акции за садење дрвја. Така на 12ти и 13ти Декември во соработка со Македонски шуми, односно, Подружница „Кожув“ од Гевгелија, беа дел од пошумувањето на пределот Топлик. […]

CONTINUE READING

Заврши вториот циклус обуки на ВРЦ

Вториот циклус обуки на Волонтерскиот Ресурсен Центар во Гевгелија успешно заврши во декември 2015 година . Во периодот од септември до декември 2015 година, старо-новата генерација волонтери имаа можност да ги надградат своите вештини во следните области: Техники на јавно говорење и креативно пишување Основи на административно работење Пишување на проектен предлог и проектен менаџмент […]

CONTINUE READING

Традиционален Новогодишен концерт на Музичкото училиште „Васо Карајанов“

Поттикнувајќи и поддржувајќи ја класичната музика, ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА, на 29ти Декември беше домаќин на традиционалниот Новогодишен концерт подготвен од учениците од Основното музичко училиште „Васо Карајанов“. За некои од учениците во класата на г-ѓа Љубица Улишева ова беше прво претставување пред Гевгелиската публика.

CONTINUE READING

Обука за лидерски способности

ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА заедно со членките на ГЛОУ клубот (Група на девојки кои ги учат животните вештини, поддржана од Мировниот Корпус) се состануваат најмалку два пати месечно од кои дел од средбите се едукативни, а дел се од забавен карактер.  ГЛОУ клубот има цел да им даде можност на младите девојки да разговараат на одредени теми, […]

CONTINUE READING

Новогодишен добротворен базар 2015

ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА од Гевгелија, на 25, 26 и 27 Декември го реализираше традиционалниот „Новогодишен добротворен базар“ со цел собирање средства за програмата „Дејвид ВанДерВег – социјализација на децата со посебно образовни потреби од Гевгелија“. На овој добротворен настан имаше продажба на накит, рачно изработен од деца учесници во проектот „Ден со природата“, Новогодишни украси и […]

CONTINUE READING

Работилница за Арт терапија

Волонтерката од Американскиот Мировниот Корпус во ФОНДАЦИЈА АПОЛОНИЈА, Кети Гавит, на 12ти Декември одржа работилница за Арт терапија наменета за родители, стручни лица и професори на децата со посебни потреби. Работилницата се оддржа во просториите на ОУ „Владо Кантарџиев“ – Гевгелија, а присутните имаа можност да увидат колку изработката на колаж од фотографии и  пластелинот […]

CONTINUE READING

Забава по повод Ноќ на вештерките

ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА на покана на управниот одбор на Американското Интернационално училиште „Пеинвуд“ во Солун, Грција и оваа година беше дел од забавата по повод Ноќта на вештерките. Хуманоста испреплетена со игри, домашни специјалитети и чоколади, станува традиција на која секој се гордее. Децата вклучени во проектот „Ден со природата“ изготвија маски во духот на празникот […]

CONTINUE READING

Продолжуваат „Музичките моменти 2015“

На 30ти Октомври во просториите на хотел Аполонија, ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА, организираше уште еден концерт од плејадата „Музички моменти 2015“. Овој пат тоа беше Рецитал на пијано во изведба на Александар Лазаров. Младиот пијанист,Гевгелиската публика ја воодушеви со изведба на дела од Ј. С. Бах, Ф. Шопен, Л. В. Бетовен, Ф. Лист и В. Николовски. Александар […]

CONTINUE READING

Крводарување

ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА во соработка со Црвениот крст од Гевгелија и Службата за трансфузиона медицина при ЈЗУ Општа Болница – Гевгелија, по 10ти пат организираа акција во крводарување. Крводарувањето се одвиваше во просториите на хотел Аполонија на 27 Октомври од 10 до 17 часот. Останувајќи верни на хуманоста, а благодарение на граѓаните, се собраа 32 единици […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here