ОСТЕН БИЕНАЛЕ НА НАГРАДЕНИ АВТОРИ 2015

На 18 Септември во 19:30 часот, на терасата на хотел Аполонија, беше отворена изложба и беа доделени награди на уметниците – учесници на ОСТЕН БИЕНАЛЕ НА НАГРАДЕНИ АВТОРИ 2015. На изложбата беа изложени дела на уметниците кои учествуваа во овогодишната Програма за престој на уметници ЗЛАТЕН ОСТЕН, одржана во хотел Аполонија од 7-18 септеври 2015. […]

CONTINUE READING

Активности во природа

Децата вклучени во проектот „Ден со природата“ продолжуваат со своите викенд активности. Но, во месец септември имаа несекојдневна можност преку експеримент да го увидат составот на почвата. Во тоа им помогна претставник од здружението „Зелената Арка“ чија мисија е токму поттикнувањето општествени промени, кои водат кон одржливи и холистички решенија за поврзувањето на човекот и […]

CONTINUE READING

Волонтерскиот центар како дел од БОШ ФЕСТИВАЛ

ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА претставена од младите членови на Волонтерскиот центар беше дел и од БОШ ФЕСТИВАЛОТ од 27 до 29 август. „БОШ ФЕСТИВАЛ – е мултимедијална платформа, низ која се слави креативниот израз во урбан контекст. Или поинаку кажано, БОШ е обид за естетизирана артикулација и осмислување на т.н. „додадена вредност“ на урбаната култура“…Првото издание на […]

CONTINUE READING

Обука за јавно говорење и креативно пишување

Обуката за Jавно говорење и креативно пишување го означи почетокот на вториот циклус обуки од Волонтерскиот Ресурсен Центар – ВРЦ. Обуката која се одржа на 13 септември во просториите на ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА е првата од седумте обуки преку кои младите учесници на возраст од 15-27 години ќе ги зајакнат своите вештини, станувајќи поконкурентни на пазарот […]

CONTINUE READING

“Garage sale” или „Продажба на предмети од Вашата куќа“

ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА организираше настан “Garage sale” или „Продажба на предмети од Вашата куќа“. Терминот “Garage sale” во САД се користи за продажба на стари работи од покуќнината кои не се потребни, а сеуште се во добра функција и може да бидат од корист некому. Овој настан се одржа на 23 Август во градинат а на хотелот Аполонија […]

CONTINUE READING

Ден на млади 2015

Ден на Млади 2015 на 12ти август го исполни центарот на Гевгелија со позитивни вибрации поттикнати од активностите со кои втора година по ред се најдовме на интернационалната мапа. Овогодинешната тема на Обединетите Нации – Вклучување на младите во општеството, ја оживеавме на платото пред Народниот Театар, каде по иницијатива на групата млади активисти од […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here