11390298_10153369949138288_286576227938194143_n

Голем пикник

Традиционално веќе неколку години по ред, Фондацијата Аполонија организира Голем пикник во кој освен редовните деца од проектот „Ден со природата“, ги вклучуваме лицата со посебни потреби – корисници на Дневниот центар. Овогодинешниот пикник се оддржа на 6ти и 7ми Јуни на Негорските бањи. Заедничкото дружење и интерактивните игри, придонесоа за пријатна атмосфера и многу […]

CONTINUE READING
10308886_1457268577852216_7201995461427857125_n

Презентација на Ресурсен центар на родители и деца со посебни потреби

На 6ти Јуни ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА беше домаќин на Ресурсниот центар на родители и деца со посебни потреби со седиште во Скопје. Претставниците на центарот, Маја Лазаревска, Даниела Мирчевска и Деница Велковска, имаа средба со стручните лица и родителите на децата со посебни потреби од Гевгелија и им одржаа блок презентација за проектот: Стратегии на комуникација […]

CONTINUE READING
11214086_10200646789647617_9110934482448973320_n

КРЕАТИВНИ РАБОТИЛНИЦИ

ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА сакајќи да ја поттикне и развие креативноста кај најмладите, започна со организирање работилници три пати во неделата. Децата имаат можност да работат со глина, да изработуваат накит и украси од хартија. Предметите изработени на овие работилници ќе бидат изложени за продажба на некои од базарите што ги организира Фондацијата, а сретствата собрани од […]

CONTINUE READING
10502149_10200646788887598_7836684743539380784_n

Петти меѓународен натпревар на млади пијанисти

Од 16ти до 18ти Јуни во просториите на Фондација Аполонија се одржа Петтиот меѓународен натпревар на млади пијанисти. Натпреварот е во организација на реномираниот македонски пијанист Глигор Гелебешев, а потпомогнат од ФОНДАЦИЈА АПОЛОНИЈА, винарија „Јостела“ и Општина Гевгелија. 112 Учесника од Македонија и Бугарија се натпреваруваат два дена докажувајќи ги своите способности и својот талент. […]

CONTINUE READING
image001

Директорката на Мировниот Корпус во посета на Фондацијата Аполонија

На 19ти Јуни, Директорката во Македонија на Мировниот Корпус, г-ѓа Катрин Кори беше во посета на Гевгелија каде што Фондацијата Аполонија организираше Регионален собир на Мировниот Корпус на кој беа поканети волонтерите и соработниците од Југоисточниот регион на земјава. За време на посетата, Директорот на Фондацијата Аполонија, Ацо Ристовски им го покажа гробот на Американскиот […]

CONTINUE READING
10469779_10200654723965970_3157616586515711429_n

Ликовната колонија Аполонија 2015

Традиционално 13 години по ред во Гевгелија се оддржува Ликовна колонија Аполонија, во која учествуваат ликовни уметници од Македонија но и од странство. Ликовната колонија Аполонија 2015 е четиринаесетта по ред, и се одржа во периодот од 15 до 25 јуни 2015 година. Во овогодинешниот проект беа вклучени 10 – тина ликовни уметници од Македонија, […]

CONTINUE READING
IMG_20150507_122759

Туристичко – гастрономска изложба

Во хотелот Аполонија на 7ми Мај 2015 година се одржа туристичко-гастрономска изложба на алтернативни форми која веќе седум години ја организира Факултетот за туризам и бизнис логистика од Гевгелија. На самата изложба беа претставени традиционални обичаи, традиционални песни и ора во изведба на ансамблот „Бојмија“. Со значајни стари предмети и артефакти се доловија културните вредности […]

CONTINUE READING
naslovna

Промоција на Волонтерски Ресурсен Центар-Гевгелија

Досегашните и идни активности на Волонтерскиот Ресурсен Центар – Гевгелија беа презентирани на промоцијата на Волонтерскиот Ресурсен Центар – Гевгелија, која се одржа на 11 мај 2015год. во просториите на хотел Аполонија,. На настанот претставниците на компаниите, организациите и институциите од општина Гевгелија имаа можност да се информираат и дискутираат за придобивките кои може да […]

CONTINUE READING
piano-wallpaper-4

Концерт на пијано во изведба на Зоран Пехчевски

На 22 мај, во 19:30ч. во хотел Аполониија, Гевгеличани имаа можност да уживаат во пијано изведбата на вонредниот професор на Факултетот за музичка уметност, м-р Зоран Пехчевски. На програмата беа дела од Франц Шуберт, Фредерик Шопен и Александар Скрјабин. Г-дин Зоран Пехчевски е веќе докажан уметник, со голем број награди и учества на натпревари. Пијанистичкиот […]

CONTINUE READING
35BD724C5DB795499BF978AE2BEACEAB

Ден на крводарување

Фондацијата Аполонија во соработка со Службата за трансфузиона медицина при ЈЗУ Општа Болница – Гевгелија и со Општинската органзација на Црвениот крст, организираше традиционална деветта по ред, акција за дарување крв. Првиот „Аполонија ден на крводарување“ беше на 19ти Октомври 2010 година.  Крводарувањето се оддржа во просториите на хотел Аполонија на 26.05.2015 (вторник) од 11 […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here