15475_10200450031888796_102239576137827138_n

Изложба на акварели на Никола Бутров

Во просториите на хотел Аполонија, 24 април Мултимедија центарот од Гевгелија организираше изложба на слики добро познатиот сликар Никола Бутров. Колекцијата од дваесетина слики кои заинтересираните граѓани можеа да ги разгледаат во текот на десетте дена колку што траеше изложбата  беа во акварелна техника. Оваа изложба за сликарот Бутров е само продолжение на долгата низа […]

CONTINUE READING
IMG_20150426_101325

Да ја зачуваме планетата Земја

Со чистење на отпадоците на местото „Динќут“ ФОНДАЦИЈАТА АПОЛОНИЈА и децата вклучени во проектот „Ден соприродата“  го одбележаа денот на Планетата Земја 22 Април. ФОНДАЦИЈАТА најмалку два пати годишно организира вакви или слични акции сѐ со цел подигање на свеста уште од најмала возраст, па ова не беше ново за младите екологисти, но беше доста забавно. […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here