DSCN6317

„И јас сум човек како вас“ – Отворена порта

Здружението за акција против насилство и трговија со луѓе „Отворена Порта“ во рамки на своите активности во соработка со Фондација Аполонија – Гевгелија спроведе работилница насловена како „…И јас сум човек, како вас“ која го опфати социјалниот аспект на мигрантите кои транзитираат низ нашата земја и дискусија со локалното население за справување со овој проблем. […]

CONTINUE READING
DSCN6310

Патувачка изложба на графики

На 12 март 2015 година во просториите на хотел Аполонија беше отворена Патувачка изложба на графики на која учество земаа уметници од Хрватска, Србија, Бугарија и Македонија. Интересно за овој вид изложби е вклучувањето на локалните уметници со свои дела, односно вклучување на уметници од местото каде е поставена изложбата.

CONTINUE READING
10929908_657607084367029_2099295166446497125_n

Промотивна средба на Мировниот корпус

Мировниот корпус на 11 Март организираше промотивна средба. На оваа средба беа вклучени општините Богданци, Гевгелија и Дојран, а на неа пред присутните беше извршена презентација на Мировниот корпус во Македонија, нивната мисија, цели и проекти како и програмата за сместување на волонтерите во семејства домаќини. Како долгогодишен соработник и Фондацијата Аполонија присуствуваше на средбата […]

CONTINUE READING
DSCN0869

Креативни работилници по повод Велигденските празници

По повод претстојните Велгденски празници, децата вклучени во проектот “Ден со природата“ беа дел од најразлични креативни работилници на кои изработуваа глинени предмети, кошнички за велигденски јајца, магнети, велигденски украси… Рачно изработените творби ќе се продаваат на штанд пред Народниот театар во Гевгелија на 9ти Април,а собраните сретства ќе бидат наменети за програмата „Дејвид ВанДерВеге […]

CONTINUE READING
8-march-women-day-celebrations-wallpaper-53117923d560b

Учениците од Музичкото училиште „Васо Карајанов“ им го честитаа празникот на жените со концерт

Учениците од Основното музичко училиште „Васо Карајанов“ под менторство на проф. Љубица Улишева на 5ти Март, во просториите на хотел Аполонија имаа Концерт на класична музика. Со овој концерт учениците симболично им го честитаа празикот на сите жени – 8ми Март.

CONTINUE READING
1010137_336888466508320_5727987091151229699_n

Завршен настан

Фондацијата Аполонија во соработка со Македонското научно здружение за аутизам (МНЗА) завршија со спроведувањето на проектот „Програма за целосна социјализација на децата со посебни потреби во нивните заедници“ финансиран од Европската Унија. По тој повод на 19ти Февруари се оддржа завршна конференција на која освен учесниците од проектот, присуствуваше и Делегација од Европската Унија предводена […]

CONTINUE READING
16516_10153100150693288_3190822490512960787_n

Работилница

По повод претстојниот празник на жената, 8ми Март, децата вклучени во проектот „Ден со природата“ учестуваа на работилници за изработка на накит и украси. Рачно изработените творби ќе се продаваат на 5ти Март во близина на Народниот Театар во Гевгелија, а собраните сретства ќе бидат наменети за програмата „Дејвид ВанДерВеге – социјализација на децата со […]

CONTINUE READING
10981215_10153083854968288_7768707688426175996_n

Петтиот Ангел

Македонската телевизија и водителката на емисијата „Петтиот ангел“ Виолета Совкаровска, на почетокот на Февруари беа гости на Фондацијата Аполонија и снимија документарна емисија за реализацијата на проектот „Програма за целосна социјализација на децата со посебни потреби во нивните заедници“. Емисијата можете да ја погледнете на следниот линк: http://play.mrt.com.mk/play/53414/?options%5Bcurrent_component_instance%5D=video_list&options%5Bvideo_list%5D%5Bfilter_request%5D%5Blisted_in_categories%5D%5B0%5D=305&options%5Bvideo_list%5D%5Bfilter_request%5D%5Bvideo_slug%5D&options%5Bvideo_list%5D%5Bfilter_request%5D%5Bposition%5D=1&options%5Bvideo_list%5D%5Bfilter_request%5D%5Bpage%5D=1  

CONTINUE READING
1558531_1523523397913669_6361750359911629365_n

Патронен празник – Библотека Гоце Гелчев

На 04.02.2014 година во просториите на хотел Аполонија се одбележа патрониот празник на Гратската Бибилиотека „Гоце Делчев“. Присутните имаа можност да уживаат во музиката, поезијата и изложбата на литературните дела од нашите родокрајни автори.   Поезија читаа гевгелиските автори: Кирил Кангов, Ценка Попова – Милковска, Константин Карев, Жаклина Атанасова, Томова Љубица, Олгица Ќурчиева, Стефчо Стефанов, Венци […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here