10675535_295016470695520_8154745811468928418_n

Во тек е кампања за приклучување кон мрежата на Социјална инклузија

Нешто повеќе од 11 месеци, Фонацијата Аполонија во партнерство со Македонското научно здружение за аутизам, го спроведува својот проект „Програма за целосна социјализација на децата со посебни образовни потреби во нивните заедници“ финансиран од Европската Унија. Заради полесна комуникација и споделување искуства кои ќе бидат од голема корист како за самите деца, така и за сите […]

CONTINUE READING
DSCN5478

Ден со природата

И покрај студеното време и училишниот распуст, активностите од проектот „Ден со природата“ не застанаа. Во јануари децата беа во посета на ветерниците, имаа можност одблизу да ги видат и да се запознаат со нивната работа. Сето ова за нив беше ново и несекојдневно искуство. Останатиот дел од месецот, времето не дозволи активностите да продолжат […]

CONTINUE READING
10841539_10204394896206318_2125066672_n

ИЗВЕШТАЈ ЗА ПРОЕКТОТ “ПРОГРАМА ЗА ЦЕЛОСНА СОЦИЈАЛИЗАЦИЈА НА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ВО НИВНИТЕ ЗАЕДНИЦИ“

Од Февруари 2014 година, во временски период од една година, во четири општини во Југоисточна Македонија се спроведува проектот „Програма за целосна социјализација на деца со посебни потреби во нивните заедници“. Овој проект е финансиран од Европскиот Инструмент за демократија и човекови права, одговарајќи на повикот за грантови од 2012-2013 година, а имплементиран од Фондацијата […]

CONTINUE READING
10437343_570393596440894_7702624402351176856_n

Волонтерски Центар

Во текот на 2015 година во рамки на Волонтерскиот Центар ќе се реализира вториот циклус на обуки наменети за  младите од Општина Гевгелија.  Целта на програмата е да ги зајакне меките вештини кај младите и да им  даде можност за практична работа во период од 1-3 месеци. Програмата на Волонтерскиот Центар и оваа година ќе […]

CONTINUE READING
DSCN5701

Бесплатни часови шах

Фондацијата Аполонија заедно со USCF сертифицираниот тренер за шах Александар Апостолов, започнаа со одржување на бесплатни часови по шах. Часовите се одржуваат во хотелот Аполонија секој четврток од 16 до 18 часот. Часовите се интерактивни, корисни за децата и за развивање на нивните тактички и стратегиски вештини. Заинтересираноста за шахот е видно голема, па часовите […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here