DSCN5369

Божикни донации

Традиционално, веќе неколку години, Фондацијата Аполонија во соработка со Центарот за социјални работи Гевгелија и фирми донатори, им доделува Божикни пакети со храна и облека на социјални семејства. Оваа година кај 13 семејства внесовме радост и среќа. Огромна БЛАГОДАРНОСТ за несебичната поддршка и доделените продукти упатуваме до: Корона Интернационал, КИА – Гевгелија, Русе Комерц – […]

CONTINUE READING
shax

Бесплатни часови по шах за деца

Фондацијата Аполонија заедно со USCF сертифицираниот тренер за шах Александар Апостолов, ќе започнат со одржување на бесплатни часови по шах за деца на возраст од 06 до 12 години. Часовите ќе се одржуваат во хотелот Аполонија (поранешен Ice Bar) секој Четврток од 16 до 18 часот. Пријавувањето на заинтересираните учесници е до 29 Јануари на […]

CONTINUE READING
10421127_10152902184178288_9223273144432515014_n

Учество на ЕУ Инфо Центар

Фондацијата Аполонија на 10 Декември беше дел од настанот на ЕУ инфо центарот за одбележување на Меѓународниот ден на човековите права и панел дискусијата за слобода на медиумите. Фондацијата се претстави со сопствен штанд на кој беа изложени материјали од проектот „Програма за целосна социјализација на деца со посебни образовни потреби во нивните заедници“ финансиран […]

CONTINUE READING
???????????????????????????????

Новогодишен добротворен базар

Како изминативе неколку години, така и оваа, Фондацијата Аполонија организираше Добротворен Новогодишен базар во просториите на хотелот Аплонија на 26, 27 и 28 Декември од  12 до 18 часот. На овој добротворен настан  имаше продажба на накит, рачно изработен од деца – учесници во проектите на Фондацијата Аполонија, Новогодишни украси од глина и домашни колачи […]

CONTINUE READING
Meredith

Нов волонтер од Мировниот Корпус во Аполонина Фондација

Се викам Мередит и сум многу возбудена што ќе бидам волонтерка во Фондација Аполонија во  следните две години. Како волонтерка од Мировниот Корпус,  cо нетрпение очекувам да се инволвирам во проектите на Фондациајта Аполонија. По потекло сум од Колорадо – САД, во близина на планини, скијање, и многу снег! Сакам во природа и да танцувам. […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here