DSCN4574

Монтесори семинар – работилница

На 20 и 21.11.2014 година во просториите на хотелот Аполонија се одржа предпоследниот семинар од проектот „Програма за целосна социјализација на децата со посебни потреби во нивните заедници“, во реализација на Фондацијата Аполонија, а на тема „Монтесори методот во работа со деца со посебни образовни потреби“. Предавачи – тренери на семинарот беа претставници од Македонското […]

CONTINUE READING
DSCN0213

Деца од „Ден со природата“ на забава „Ноќ на вештерките“ во американско училиште во Грција

Фондацијата Аполонија, на 31 Октомври – Ноќта на вештерките, заедно со дел од децата од проектот „Ден со природата“ учестуваше на традиционален хуманитарен настан организиран од страна на Американското интернационално училиште „Pinewood“, Солун, Република Грција. Училишниот двор беше местото на настанот, каде учесниците поставуваа свои возила, декорирани и со подготвени игри во знакот на „вештерките“. […]

CONTINUE READING
10696467_10204391877053671_1958154420505613477_n

Аполонија џез работилница

На 18 и 19 Октомври Фондацијата Аполонија организираше  џез работилница како дел од Скопскиот џез фестивал, со присутво на истакнати имиња од полето на овој музички правец, Аполонија Џез работилницата беше заедничка иницијатива која здружи врвни џез познавачи и професионалци од повеќе локации од светот. Соработници во овогодинешниот настан беа Џез работилницата на Mузичкото училиште […]

CONTINUE READING
DSCN3813s

Македонија без отпад

Фондацијата Аполонија се вклучи во акцијата на невладината организација „Ајде Македонија“ за чистење на отпадоците и подигање на јавната свест кај граѓаните со организирање на акција за собирање отпадоци на излетничкото место „Динќут“ во Гевгелија во која учество зедоа 16 деца од проектот „Ден со природата“. Акцијата на 18 октомври 2014, започна со пешачење од […]

CONTINUE READING
10635724_10152307906676741_8051056615671422147_n (1)

Музички моменти – серијал концерти на класична музика во х. Аполонија

Во рамките на музичката манифестација „Музички моменти“ – Гевгелиска есен 2014, под покровителство на Фондацијата Аполонија, а поддржано од Министерството за култура во октомври се оддржаа два концерта на класична музика.   На 12 октомври имаше концерт – соло и камерна музика на пијано на проф. м-р Самира Мустафаоглу и проф. м-р Јасмина Трајческа. Проф. […]

CONTINUE READING
DSCN3744

Активности на Волонтерскиот центар за октомври

Во октомври, Волонтерскиот центар на Фондацијата Аполонија организираше образовни активности за младите во Гевгелија. Волонтерот од Мировниот корпус, Скот Џонсон, помогна со предавањето на часовите по САТ во просториите на хотел Аполонија, односно предаваше на група од осум учесници. САТ е стандардизиран тест кој мора да го положат студентите кои сакаат своето образование да го […]

CONTINUE READING
Sliki 027

Семинар „Тренинг на мозок“ за дефектолози, наставници и родители на деца со посебни потреби од Југоисточниот регион на Македонија

На 07ми и 08ми октомври 2014 година, Фондацијата Аполонија беше домаќин на Деветтиот семинар од вкупно 11 од проектот финансиран од Европската Унија  “Програма за целосна социјализација на децата со посебни потреби во нивните заедници”. Семинарот беше на тема „Тренинг на мозок“, а на него присуствуваа  30 учесници (наставници, дефектолози и психолози).   Предавачи на […]

CONTINUE READING
DSCN3938

Организирани активности за социјална инклузија на деца со посебни потреби

Во рамките на проектот „Програма за целосна социјализација на децата со посебни потреби во нивните заедници“, кој е финансира од Европската Унија, а имплементиран од Фондацијата Аполонија и МНЗА, децата корисници на сензорните и трепавтската соба, имаа организиран пикник за социјализација и дружење со нивни врсници.   Во октомври активностите се одржаа во Валандово, во […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here