DSCN0053

Меѓународен натпревар на млади пијанисти

Гевгелија оваа година е домаќин на „ Четвртиот меѓународен натпревар на млади пијанисти“ кој ќе се оддржи на 17, 18 и 19 јуни во просториите на хотел Аполонија ( поранешен ICE Bar ) и веќе претставува едно од многубројните културни обележја на градот. По четврти пат Гевгелија ќе биде центар на голем број на млади […]

CONTINUE READING
1601404_303687896456668_3704225520123738609_n

Работилница на тема: Споделување искуства за практична работа во Сензорна соба

Петтиот настан од серијата 11 семинари/работилници кои се дел од проектот финансиран од Европската Унија „Програма за целосна социјализација на деца со посебни потреби во нивните заедници”, а имплементиран од Фондацијата Аполонија – Гевгелија и МНЗА ќе се одржи на 12 и 13 Јуни 2014. На 12 јуни од 10:00 до 17:30 во Хотел „Аполонија“ […]

CONTINUE READING
Sofija slika

Концерт класична музика

Манифестацијата Гевгелиски музички моменти оваа година го прославува својот 15 годишен јубилеј,  15 години дружење со класичната музика и одржани повеќе од 300 концерти. По тој повод Ве покануваме на 05.06.2014 (петок ) во 20.30 часот, во хотел Аполонија – поранешен Ice Bar, на  концерт на кој ќе настапат: *  Амина Башиќ – сопран * Софија Златанова – виола * […]

CONTINUE READING
For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here