Регионален натпревар по музика

Posted in: Култура
Tags:

На 5 април во хотелот Аполонија, во организација на  ООМУ „Васо Карајанов“ се одржа регионалниот натпревар по музика за јужниот регион. На натреварот учествуваа ученици од музичките училишта во Гевгелија, Неготино, Кавадарци и Велес. Учениците се натпреваруваа во дисциплините солфеж, пијано, кларинет и класична гитара. Учество зедоа и 6 ученика по солфеж од Гевгелија: Мартин Заров, Емилија Николовска, Љубица Улиш, Ангела Маџиорва, Борис Ќаев и Сања Миленковиќ.

DSC04402

There are no comments published yet.

Оставете коментар

For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here