Промоција на збирката поезија „Јужен глас“ од Лилјана Пецова-Илиеска

Posted in: Култура, Литература
Tags:

На 18 април во хотелот Аполонија се одржа промоција на стихозбирката „Јужен глас” од Лилјана Пецова-Илиеска. Рецензент и промотор на стихозбирката беше академик Георги Старделов. За сценографијата на настанот како и за илустрациите во стихозбирката се погрижи Вангел Срнаков.

Проектот „Јужен глас“ е одраз на уверувањата дека инспирациите се интер- и интра- поврзани и дека не постои универзален и единствен мотив за експресивно пишување/творење/цртање. Само уметноста (и поезијата како дел од неа) може да се надживее себеси доколку произлегува од себеси, се преполовува во себеси и се издигнува над себеси.

33944218_10204458507739374_7312461926322143232_n

There are no comments published yet.

Оставете коментар

For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here