Клавирски концерт од класата на проф. Кристијан Каровски

Posted in: Култура, Музички моменти
Tags:

Во рамките на манифестацијата Гевгелиска музичка есен 2017, во концертиот салон на Хотел Аполонија се одржа клавирски концерт на кои се претставија учениците во класата на професорот Кристијан Каровски. Вечерта имавме можност да ги чуеме безвременските дела на Бах, Скрјабин, Шопен и Дебиси во изведба на младите и талентирани Дамјан Милески, Лиле Стојковска, Мими Дучева, Амина Никочевиќ, Тодор Спанџов и Ивана Јанаќиева.

k

There are no comments published yet.

Оставете коментар

For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here