Изложба на скулптура и графика

Posted in: Изложба
Tags:

Графиката која мечтае да биде слика и глината која сонува да стане лик. Со овие зборови Проф. Радослав Радев ја опиша работата на  Гордана Хаџи-Николова Малашев и Николина Джановска кои здружено, под наслов „Трансформации“ ги изложија своите дела во хотелот „Аполонија“ на 14 декември. Делата се настанати на релација Гевгелија и Велико Трново (Бугарија) каде што живеат и творат уметничките.

Trans

There are no comments published yet.

Оставете коментар

For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here