Изложба на Ниче Василев и Љупка Галазка-Василев

Posted in: Art
Tags:

На 16 ноември, во изложбениот салон на Хотел Аполонија беше отворена изложба на слики на познатите струмички уметници Ниче Василев и Љупка Галазка-Василев. Изложбата ја отвори Драги Хаџи-Николов.

Според зборивите на Горјан Горгиев оваа изложба претставува сублимат на двајца квалитетни мајстори кои опстојуваат во негувањето на тишината и спокојот во душата, во кој ритуал го пронаоѓаат внатрешно битие и му дозволуваат да се разигра во сиот ликовен спектар.

23559420_144427976187317_7567549969007894175_n

There are no comments published yet.

Оставете коментар

For access to detailed event information please register and sign in.
Members sign in here